Dünya Süt Günü kutlandı

Dünya Süt Günü kutlandı

Gönen Tek-Süt Fabrikasında Dünya Süt Günü kutlama etkinliği düzenledi. Programa katılanlar süt ziyafeti yaşadı.

Tek süt Gönen Fabrikası ´Dünya Süt Günü´ dolayısıyla kutlama etkinliği düzenledi. Programa katılanlar adeta ziyafet şöleni yaşadı.


Tek süt Gönen Fabrika sı tarafından Dünya Süt Günü nedeniyle düzenlenen programda protokol yetkilileri ve fabrika personellerine fabrikada üretilen ürünler ikram edildi. Peynirden süte kadar stantlarda sergilenen birçok ürün sayesinde programa katılanlar adeta bir ziyafet şöleni yaşadı.

Gönen Kaymakamı Hüseyin Parlak, Belediye Başkanı Hüseyin Yakar, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Yılmaz, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ertan Soylu, Ziraat Odası Başkanı Necati Özkurt, fabrika idarecileri ve personeller katıldı. Doğduğumuz andan itibaren ilk aldığımız gıdanın süt olduğuna değinen Kaymakam Parlak, bebek, çocuk, yaşlı demeden herkesin hayat boyu süt tüketmesi gerektiğinin altını çizdi.

Organizasyon nedeniyle mutluluğunu ifade eden Belediye Başkanı Hüseyin Yakar da, Gönen´de ilk defa Dünya Süt Günü´nü kutladığımızı hatırlattı. Bu başlangıcın yarıda kalmaması gerektiğini söyleyen Yakar, "Bugüne kadar bu anlamlı günü kutlamamış olmamızın hepimizin eksikliği olduğunu görüyorum. Gönen"in Türkiye"de hatta dünya çapında sütün merkezi olduğunu anlatmamız gerekir." diyen Yakar, bir sonraki "Dünya Süt Günü" etkinliklerinin daha geniş çapta kutlanması ve Gönen´in de önemli bir süt üretim merkezi olarak bu etkinliklere öncülük etmesi gerektiğini söyledi.

Birleşmiş Milletler Teşkilatı, Uluslararası Sütçülük Federasyonun (IDF) 1956 yılında aldığı karar doğrultusunda, 21 Mayıs gününün bütün üye ülkelerde "Dünya Süt Günü" olarak kutlanmasının kararlaştırıldığını, ülkemizde de 1991 yılından itibaren 21 Mayısın "Dünya Süt Günü" olarak kutlanmasının kabul edilmiş bulunduğunu aktaran TEKSÜT Genel Müdürü Cevdet Arınık, sözlerine bu anlamlı ve güzel günü kutlayarak başladı.

Gönen olarak sütün merkezi olduklarını söyleyen Arınık, ileriki yıllarda şu anki ihracat miktarından çok daha fazla ürünü yurtdışına ihraç etmeyi hedeflediklerini açıkladı.

Arınık, yurt dışında birçok ülkeye süt ihraç ederek hiçe sayılmayacak bir başarı elde ettiklerini de sözlerine ekledi. Protokol yetkililerinin kutlama mesajları ve günün anlamına hitaben konuşmaları sonrası programa katılanlar afiyetle ürünlerden tattı.

Bu esnada fabrika personellerini de unutmaması konusunda Genel Müdür Cevdet Arınık´ı tebrik eden Kaymakam Parlak´a Arınık da teşekkür ederek, bütün ürünlerin değerli personellerin titiz çalışmaları sonucunda böylesine bir lezzete ulaştığını ifade etti.



Vatandaşa Süt ve Ayran İkramı

"Dünya Süt Günü" dolayısıyla Gönen Süt Üreticileri Birliği tarafından açılan stant vatandaş tarafından büyük ilgili gördü.

Park yolunda "Dünya Süt Günü vesilesiyle açılan stantı vatandaş tarafından yoğun ilgi vardı. Stant açılışına Gönen Kaymakamı Hüseyin Parlak, Gönen Belediye Başkan Vekili Abdurrahman Kural, Balıkesir İl Çevre ve Şehircilik Müdürü Mehmet Gökçek, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Yılmaz, Gönen Süt Üreticileri Birliği Başkanı Engin Aslan ve Gönen´deki diğer idari birim temsilcileri katıldı. Organizasyonda süt ikramı içinde bol miktarda süt bulunan bir çeşme düzeneği ile sağlandı. Bunun yanı sıra vatandaşa bol miktarda ayran da ikram edildi. Organizasyon görevlisi Ebru Arabacı, bugünün "Dünya Süt Günü" olduğunu, etkinliğin amacının bilhassa çocuklara sütü sevdirmek olduğunu söyledi. Programda, ilgi çekmek ve görselliği arttırmak amacıyla maskotlar da yer aldı.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı